duminică, 17 aprilie 2011

Masti


Cu totii purtam masti ..unii mai multe,altii mai putine,cativa au unele pentru fiecare situatie .Pana si eu port masti .Adesea port o masca cu o privire placuta,zambet luminos si pometi imbujorati (multi o numesc "Masca fericirii" ),dar nimeni nu a vazut ce e dedesubt.
Mai am in dulap o masca ( eu ii zic "Masca indiferentei") . Are aplicat un machiaj obtinut din nuantele ironicului si sarcasmului ,fara sa uit a presara putin blush de culoarea stresului si un ruj ce am vazut ca se poarta in vremurile noastre,avand un gust puternic de ignoranta..sub ea se ascunde un chip ridat si framantat de griji,intradevar neimportante dar potrivite pentru a sapa adanc .
"Masca nepasarii" e cea mai urata si intunecata. E cea mai des intalnita la oameni ,indiferent de varsta ,sex sau ocupatie ,fiind in acelasi timp si cea care creeaza cele mai multe victime .De ce ? Pentru ca nu ne mai trebuiesc oglinzi ca sa ne cunoastem,ci doar trebuie sa privim in jur . Sunt toti la fel .Toti lupta pentru propria persoana,propriul interes . Nepasarea-i cea mai cruda privire si stiti ce e de necrezut ? ca desi raneste ...e asemenea unei epidemii ,toti o au .Desi aparent pare a nu exista,ea se ascunde in radacinile fiecaruia ;se invata acasa,la scoala ,la serviciu .
A venit primavara si cred ca-i timpul ca fiecare dintre noi sa faca curat(scuzati cacofonia ) in dulapul cu masti. Sa le ducem in pod si sa lasam soarele sa ne incalzeasca adevaratul chip si nu scuturile pe care le purtam doar pentru ca ne e frica de noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu